• LEVERTIJD: 2-3 werkdagen (m.u.v. Medische Mondkapjes)
 • 1000 x Wasbaar & 100% Spatwaterdicht
 • LEVERTIJD: 2-3 werkdagen (m.u.v. Medische Mondkapjes)
 • 1000 x Wasbaar & 100% Spatwaterdicht
Veilig stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart

Veilig stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart

De campagnestrijd rondom de Tweede Kamerverkiezingen is in volle gang bezig. Dit jaar, door Corona, voornamelijk via de media. Lijsttrekkers die met elkaar in debat gaan, aanschuiven bij KoffieTijd en live gaan op Instagram zijn dagelijkse kost. Om veilig stemmen op 17 maart mogelijk te maken, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Wij hebben tips voor je verzameld waarmee je corona-proof naar het stembureau gaat!

Veilig stemmen op 17 maart: tests & checks

Omdat in een stembureau mensen binnen in groepen samenkomen, brengt dit de nodige risico’s met zich mee. Om deze tot een minimum te beperken, heeft de Rijksoverheid de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Zo moeten de nodige gezondheidschecks worden doorlopen en gelden voorzorgsmaatregelen op locatie om veilig stemmen mogelijk te maken.

Veilig stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Een gezondheidscheck

Iedereen die het stembureau wil betreden moet een gezondheidscheck doorlopen. Dit geldt zowel voor de stembureauleden, als voor kiezers. De check bestaat uit enkele vragen over klachten die gelinkt zijn aan het coronavirus. Na de gezondheidscheck ontvang je jouw stempas en mag je doorlopen. 

Maatregelen in het stembureau

In de stembureaus worden ook de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen voor veilig stemmen.

 • De stemlokalen zijn zo ingericht dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden en van de medewerkers van het stembureau.
 • In het stembureau wordt een looprichting aangegeven om 1,5 meter afstand te kunnen houden.
 • Alle kiezers en stembureauleden moeten een mondkapje dragen.
 • Bij de ingang van het stemlokaal staat hygiënische handgel.
 • De stemhokjes (en andere contactpunten zoals deurklinken en deurposten) worden elk half uur gereinigd.
 • In elk stembureau staat een medewerker bij de ingang. Die kijkt of er voldoende ruimte is voor kiezers. Deze medewerker wijst mensen er ook op dat ze hun handen kunnen desinfecteren.
 • De stembureauleden die stempassen aannemen dragen wegwerphandschoenen. En hetzelfde geldt voor stembureauleden die het stembiljet en het schone potlood uitreiken.
 • Om te mogen stemmen moet je je stempas vanachter een kuchscherm overhandigen.

Veilig stemmen met een mondkapje van SAFESAVE

Een mondkapje is voor iedereen verplicht die op 17 maart gaat stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Met de uitwasbare mondkapjes van SAFESAVE kun je 100% veilig stemmen! Onze mondkapjes zijn de best geteste, niet medische, mondkapjes wereldwijd → Bekijk het rapport. Ze worden gemaakt van neopreen, een stof die je waarschijnlijk wel kent van duikpakken! Extreem duurzaam materiaal en een ware feelgood fabric op je huid! Hij sluit de neus en mond goed af, zonder dat je inlevert op ademruimte! One size fits al je kunt hem tot wel 1.000 keer wassen en opnieuw gebruiken.

SAFESAVE mondkapjes voor volwassenen

Mondkapjes voor volwassenenIn onze collectie voor volwassenen vind je mondkapjes in verschillende kleuren en stijlen. Van basic zwart en casual denim tot vrolijke voorjaarskleuren en trendy prints. Dankzij de elastische eigenschappen van de stof, is het een one size fits all-model. Lekker mixen en matchen dus!

SAFESAVE mondkapjes voor kinderen

Mondkapjes voor kinderenEr is ook een SAFESAVE collectie met kindermondkapjes. Ook deze zijn gemaakt van neopreen. Ze zijn geschikt voor kinderen van 9 tot 14 jaar en hebben dezelfde verfijnde eigenschappen als de mondkapjes in onze volwassencollectie.

Scoor 10% korting!

Doe jij wél mee? Gebruik de code Ikdoewelmee10 bij het afrekenen en scoor 10% korting! Leestip: Wasbaar mondkapje kopen met hip design