• LEVERTIJD: 2-3 werkdagen (m.u.v. Medische Mondkapjes)
  • 1000 x Wasbaar & 100% Spatwaterdicht
  • LEVERTIJD: 2-3 werkdagen (m.u.v. Medische Mondkapjes)
  • 1000 x Wasbaar & 100% Spatwaterdicht
Veilig reizen doe je zo - checklist!

Veilig reizen doe je zo - checklist!

Veilig reizen is trending topic deze dagen, net als #wemogenweer! Om alles na het opheffen van het reisverbod nog steeds zo veilig mogelijk te houden, gelden er veiligheidsvoorschriften: in het OV, op het vliegveld en in het vliegtuig. Droom jij al weg bij je favoriete vakantiebestemming? Gebruik onze checklist voor veilig reizen en ga 100% SAFESAVE én route!

Het belang van veilig reizen
Veilig reizen is van levensbelang! Doordat er wereldwijd steeds meer mensen zijn gevaccineerd, zien we de derde piek gelukkig flink afnemen. Mede om die reden heeft de overheid besloten om het verbod op plezierreizen op te heffen. “Maar we zijn er nog niet helemaal”, klinkt het in Den Haag. Daarom gelden, zowel in het openbaar vervoer als op luchthavens, nog extra veiligheidsvoorschriften. De 1,5 meter-regel is bijvoorbeeld nog van kracht - let op: deze afstand kan per land verschillen! - en ook het dragen van een mondkapje is verplicht voor reizigers.

Bekijk onze nieuwe spring/summer collectie!

De veilig reizen checklist
Wat mag wie, wat, waar en wanneer? En wat niet? We hebben een checklist gemaakt met populaire vervoersmiddelen voor reizigers en met de voorschriften die aan boord gelden.

Het vliegveld en vliegtuig
Op Schiphol gelden dezelfde regels als in andere openbare ruimtes: binnen draag je een mondkapje, buiten mag hij af. Hoewel vliegtuigen het afgelopen jaar zijn uitgebreid met extra krachtige ventilatiesystemen, om de verspreiding van virusdeeltjes te voorkomen, is het dragen van een mondkapje verplicht aan boord. Sommige vliegmaatschappijen leiden bezoekers op volgorde van zitplaats het vliegtuig in: mensen die achteraan zitten eerst. Hiermee wordt voorkomen dat mensen elkaar moeten passeren om bij hun stoel te komen.

Veilig reizen in de trein
Binnen- en buitenlandse reizen kunnen ook per trein. Ook hier is inachtneming van de 1,5 meter-regel en het dragen van een mondkapje verplicht. Bezoekers wordt gevraagd om zoveel mogelijk verspreid te gaan zitten in de coupés.

De bus, tram en metro
In de bus, tram, metro - en zelfs in de trolleybussen in Arnhem - gelden dezelfde regels als in de trein en het vliegtuig: houd afstand en draag een mondkapje!

Coronaregels in de taxi
De taxi is anders dan de andere ov-ritten. Hier zit je één-op-één, of met meerdere mensen, met de chauffeur. Taxichauffeurs zullen je in tijden van Corona vragen om achterin te gaan zitten, een mondkapje te dragen en
contactloos te betalen.

Leestip: Dag reisverbod, hallo nieuwe tassen!

Veilig reizen met SAFESAVE
Wil je verzekerd zijn van veilig reizen en toch vrij kunnen ademen als je onderweg bent naar je favoriete vakantiebestemming? Wij hebben 5 voordelen van onze SAFESAVE mondkapjes voor je op een rij gezet.

1. De neopreen stof zit lekker en is antiallergisch
2. Dankzij het unieke ontwerp en de verfijnde stof, kun je vrij ademen
3. Oneindig te gebruiken: tot wel 1.000 keer wasbaar
4. Onze mondkapjes komen in een handige voordeelverpakking
5. Binnen twee werkdagen thuis bezorgd!